STEUN VAN GEDEPUTEERDE NINA DEN HEYER VOOR AOV-ERSBericht no. 2 van de Stichting GMS (Golden Meand Society)

De SVB van Curaçao heeft het pensioen van alle AOV-ers die op Bonaire wonen met 10% gekort. Dat is de trieste realiteit waar +/- 344 AOV-ers op Bonaire vanaf januari 2017 mee werden geconfronteerd. Ze hebben vorig jaar ook geen Kerstbonus ontvangen.

Dit is heel ernstig, want als Curaçao dit mag doen tegen AOV-ers op Bonaire, dan mag Bonaire dit ook doen tegen AOV-ers op Curaçao. En dan worden Curaçao en Bonaire vijanden van elkaar. Dat moet voorkomen worden. Weliswaar zijn de eilanden nu van elkaar gescheiden, maar de vriendschap tussen de bevolkingen van de eilanden mag niet verloren gaan.

Bovendien, als de SVB van Curaçao dit nu mag doen, dan kunnen ze volgend jaar ook 20% gaan korten. En daarna 30%? Daarom heeft de Stichting GMS (Golden Meand Society) een rechtszaak aangespannen tegen de SVB van Curaçao, waarin gevraagd wordt om de SVB op te dragen de AOV door te betalen zonder enige korting. Deze zaak heeft steun gekregen van de Vereniging AOV-Belangen Curaçao (VAC). Voorzitter van VAC is dhr. John Heldewier, secretaris dhr. Max (Chòn) Theodora en Penningmeester dhr. Alvin Trinidad.

De zaak is thans in behandeling, maar wij hadden gesuggereerd dat het BC misschien een brief zou kunnen sturen naar de Regering van Curaçao om opheldering te vragen. En gedeputeerde Nina den Heyer heeft dit meteen opgepakt. Twee weken later is de brief verzonden. Hij is ook cc naar de Regeringen van Aruba, SXM, Saba en Statia gegaan, omdat daar ook AOV-ers wonen die met hetzelfde probleem kampen. Dus nu kunnen deze eilanden ook besluiten om een dergelijke brief te versturen.

Wij hebben veel waardering voor het optreden van mv. Nina den Heyer. Ze heeft niet geaarzeld. Ze heeft meteen gehandeld en het opgenomen voor deze groep AOV-ers en om vijandschap tussen de eilanden te voorkomen. Werkte ons BC altijd maar zo! Maar hoe dat zij, ere wie ere toekomt. Bedankt gedeputeerde den Heyer voor deze waardevolle bijdrage aan deze zaak. Laten wij blijven samenwerken om deze fout te herstellen.

Er zijn al 7 zaken die worden gevoerd onder auspiciën van Stichting GMS. Wie interesse heeft, kan alle details vinden op www.arcocarib.com Op de front page van deze website ziet men de titel: ‘GMS PENDING COURT CASES’. Als men op één van de 7 genoemde zaken klikt, komt men direct bij de desbetreffende rechtszaak. De onderhavige zaak is de zesde.

Bonaire, 26 juni 2017
Voor Stichting GMS
Michiel Bijkerk