Bonaire rolstoelvriendelijkMIVABO: MAAK BONAIRE TOEGANKELIJK EN ROL-STOELVRIENDELIJK!

Bonaire is een prachtig eiland in het Caribisch Gebied. Een eiland dat door velen uit alle hoeken van de wereld bezocht wordt om te duiken, te snorkelen, te relaxen en heerlijk tot rust te komen.

Bonaire heeft veel te bieden aan zijn inwoners, aan de vakantiegangers en aan de toeristen, die met vliegtuigen, cruiseschepen en eigen jachten naar Bonaire toe komen.

Bonaire is een eiland met schitterende natuurschoon, zowel onderwater als bovenwater. Bonaire heeft ook prachtige gebouwen, restaurants, bars, musea, authentieke huisjes en vele andere wetenswaardigheden.

Niet toegankelijk

Helaas, zijn al deze gebouwen en bezienswaardigheden niet toegankelijk voor ouderen, voor ouden van dagen, slecht ter been zijnde personen, personen met startproblemen, rolstoel-gebonden personen en rolstoelgebruikers.

“MiVaBo” (Minder Valide Bonaire), Stichting Platform voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking wil in samenwerking met de hele bevolking van Bonaire, ons eiland toegankelijk en rolstoel vriendelijk maken.

MiVaBo doet een dringend beroep op het Bestuurscollege van Bonaire, op de gedeputeerden, op de Eilandraadsleden, overheidsinstanties, bedrijven, restaurants, bars,cafés, sportgelegenheden, winkeliers, scholen, shopping malls, zorginstellingen, bouwondernemers, kantoren en allen die hier in dit schrijven niet genoemd zijn, mee te werken aan een optimale aanpassing, toegankelijkheid en rolstoel- vriendelijkheid van ons mooie Caribische Eiland Bonaire.

Vele gebouwen, eetgelegenheden, bedrijven, uitgangsmogelijkheden, over-heidsgebouwen en nog vele andere zijn niet aangepast, niet toegankelijk en niet rolstoelvriendelijk.

Toerisme minder validen

Met de cruiseschepen komen veel rolstoel-gebonden personen naar Bonaire en ook vele toeristen in rolstoelen uit andere landen. Het is mensonterend rolstoelgebruikers in de hete zon buiten te zien zitten wachten, terwijl hun partners, kennissen, vrienden de winkels binnen gaan.

DIT MAG OP BONAIRE IN DE TOEKOMST NIET MEER GEBEUREN EN VOORKOMEN.

Verder moeten er op Bonaire ook parkeerplaatsen komen voor invaliden.

PAS BONAIRE 100% AAN!
MAAK BONAIRE 100% TOEGAN-KELIJK !
MAAK BONAIRE 100% ROLSTOEL- VRIENDELIJK!

Laten wij allen werken aan een aangepast, toegankelijk en rolstoelvriendelijk Bonaire.

Advies,hulp, medewerking nodig? Neem kontact op met een van de bestuursleden.

Hetty Burgos: voorzitter, tel: 785 6999.
Hellen Melcherts: 2e penningmeester,
Oswald Melcherts: secretaris, tel:786 1739. Tel: 717 6902.
Humphrey Abdul: penningmeester, tel:7000518.
Marijke Rozema: 2e secretaris,
Marisela Flemming: vice-voorzitter, tel: 5641414. Tel: 529 9744.
Betty Francees: Lid, tel: 7000518.
Bestuur MiVaBo.
Humberto Ellis, adviseur, tel:7868119