AAN DE BORST (Nederlandse zelf-kritiek)Hedonisme is doel en gezondheid is winst.

We bespuiten nog altijd alles wat onze gezondheid zou kunnen bedreigen. We beschermen ons tegen die nare bacillen, totdat het niet meer werkt en we aan iets anders de pijp uit gaan. De zegeningen van asperientjes tegen de rest, bekopen we met darmzweren. Onze gezondheid en de zorg voor ons uiterlijk is ons echter alles waard. We genieten ervan en worden steeds mooier. Wellness, fitness and beauty. Zonder gezondheid zondig je.

Economie is doel en gezondheid is winst.

Een gezonde samenleving begint bij gezonde burgers. Bacillen blijven bestaan. Pillen en spuiten tegen bacillen zullen altijd nodig zijn, daar hoef je geen marktuitbreiding van te verwachten.

Terug naar de tekentafel is terug naar de natuur. Biologisch voedsel biedt nieuwe perspectieven. Geen kunstmest en ook geen kunstmatige bevruchting voor een gezonde samenleving. Voorlopig zijn er nog genoeg ontwikkelingslanden, die smachten naar kunst. Ze kunnen onze kunstmest niet betalen, maar als wij er minder van gebruiken, daalt de prijs vanzelf.

Onze economie verlangt innovatie.

Onderzoek en ontwikkeling brengen ons nieuwe middelen ter bevordering van onze gezondheid en kennis van het gevaar van de huidige middelen. Het houdt ons bezig en verschaft ons nieuwe exportproducten.


Hij ondersteun de economie tenminste ...

Volgens onze minister moeten onze babies aan de borst. Minstens 6 maanden. Een gezonde baby is een baby, die aan de borst gezoogd is. Let wel, in de minder ontwikkelde landen doet iedere moeder dat, zonder aandringen. Het levert echter niet veel op en wij hebben ze duidelijk gemaakt, dat zomaar willekeurig de borst geven, geen pas heeft. Onze overcomplete melkpoeder is moderner. Echt iets voor ontwikkelingslanden en goed voor onze export. Misschien niet gezonder, maar zelfs met een natte bloes kan moeder doorwerken. Moeders figuur gaat ook minder snel verloren, zij is een moderne en verstandige vrouw.

Alles voor een gezonde economie.

We bevruchten ons kunstmatig en moeten vóór, tijdens en na foliumzuur slikken. We moeten de baby aan de borst zogen en zijn verzorging aan de creche, de peuterspeelzaal, de kleuterschool en de basisschool inclusief naschoolse opvang, overlaten. Want we moeten werken en in het weekeinde netwerken. Niet thuis, maar uit. En diëten, want lekker eten is er niet bij. Het figuur eist ook bij onze vrouwen verzorging. We zorgen en verzorgen ons suf, alleen niet onze eigen kinderen. Die zijn er voor de economie.

Als we naar het politiebureau ge-sommeerd worden om ons bloedje van kind dat een smeris een smeris genoemd heeft, op te halen, riskeren wij een heropvoedingscursus wegens onverantwoordelijk ouderschap.

Ach, straks maar weer naar de fitness en daarna uitsnikken aan de borst.